НА КИЇВЩИНІ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ТИМЧАСОВИМ ЖИТЛОМ ТИХ, ЧИЇ ОСЕЛІ ЗРУЙНОВАНІ ЧЕРЕЗ ВІЙНУ

Дата: 26.03.2023 09:37
Кількість переглядів: 71

У Київській області відкрили чергове модульне містечко для тимчасового проживання тих, хто лишився власних осель внаслідок російської військової агресії. Цього разу в Дмитрівці. На відкритті були присутні народна депутатка України Людмила Марченко, заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, Дмитрівський голова Тарас Дідич та представники громади. 

Модульне містечко у Дмитрівці розраховане для тимчасового проживання мешканців громади, які втратили власні домівки через воєнні дії, та внутрішньо переміщених осіб. Воно складається із 3 секцій. Кожна секція має 21 кімнату для проживання, санвузол, кухню, їдальню, дитячу кімнату та кімнату-сушарку для одягу. 

Також тимчасове житло обладнане необхідною технікою, меблями, посудом, речами першої необхідності. Поруч встановлений потужний генератор на 220 кВт, що стане альтернативним джерелом електроенергії. 

Загалом містечко розраховане на одночасне розміщення 252 людей. Наразі в двох секціях  вже проживає 41 сім’я — це 115 осіб. Третя секція повністю готова до заселення нових мешканців. 

«На жаль, війна триває. Але життя також продовжується. російські військові принесли багато горя та руйнувань на Київщину. Все, що ми робимо зараз — робимо для людей і заради людей. Щодня триває спільна робота над відновленням знищеного окупантами, аби люди змогли якнайшвидше повернутися до власних домівок. Тому таке тимчасове житло має бути максимально комфортним і затишним для мешканців. Дякую партнерам та жителям пристоличного регіону за розуміння і підтримку. Щодня спільними кроками наближаємо нашу Перемогу», — зазначив під час зустрічі Микола Бойко.

Це вже 16 модульне містечко, встановлене в Київській області за сприяння Польського уряду та підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. До цього модульні містечка для тимчасового проживання людей були встановлені та функціонують і зараз в Ірпені, Бучі, Кухарях, Василькові, Іванкові, Макарові та інших населених пунктах пристоличного регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь