КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УПРАВЛІННЯ КОМУНІКАЦІЙ

Дата: 04.07.2022 08:22
Кількість переглядів: 297

 

 

 

 

 

 

Дайджест основних подій тижня та основні позиції інформаційного реагування

ЗМІСТ:

1. Втеча російських окупантів з острова Зміїний

2. Офіційна зміна ставлення НАТО до РФ:

3. Звільнення з полону перших захисників “Азовсталі”

4. Міжнародний осуд Росії за ракетний тероризм

5. Відвідування Київської області міжнародних делегацій

6. Головні новини тижня

7. Корисна інформація для розповсюдження серед населення

8. Новини Верховної ради України та Кабінету Міністрів України

 

  1. Втеча російських окупантів з острова Зміїний:

 

Російські військові кораблі забрали своїх окупантів зі Зміїного у напрямку, куди їх відправив український гарнізон острова ще у лютому цього року. Оперативне Командування “Південь” ЗСУ повідомило про проведення воєнної операції.

Втеча росіян зі Зміїного - одна з серії ганебних поразок РФ у цій війні. Російська пропаганда намагається подати поразку та втечу із острова як “жест доброї волі”. Хоча це є результатом дій ЗСУ. Намагання втримати український острів під контролем дорого обійшлося загарбникам: знищені військові кораблі, озброєння і військова техніка, особовий склад, зокрема, елітний морський спецназ. Тимчасова окупація українського острова була елементом морської блокади України і ЗСУ зуміли усунути цей деструктивний фактор. Ведеться робота над повним зняттям блокади. Результативна “демілітаризація” Зміїного - приклад ефективного використання західної військової допомоги.

 

  1. Офіційна зміна ставлення НАТО до РФ:

Під час Мадридського саміту НАТО у новій Стратегічній концепції Альянсу було затверджено, що Росія є “найсерйознішою і прямою загрозою” для російської аудиторії Москва сама винна у ворожому до себе ставленні. Саме Путін почав спілкуватися мовою ультиматумів з НАТО. Після початку воєнної авантюри Путіна в Україні терпець у НАТО остаточно урвався. На РФ чекають великі неприємності. Альянс вперше після завершення “холодної війни” займає таку жорстку позицію щодо РФ. НАТО розширюється: розпочався офіційний процес вступу Фінляндії та Швеції. НАТО посилює східний фланг з 40 тисяч до 300 тис. військових. Альянс допоможе Україні перейти з радянської зброї на сучасне натівське озброєння та надаватиме військову та фінансову допомогу Україні так довго, як буде потрібно. Сумарний військовий потенціал РФ менший ніж у НАТО, а в економічному сенсі Росія - ліліпут, порівняно з євроатлантичною спільнотою. Росія не може розраховувати на своїх так званих союзників. Перед лицем зіткнення з НАТО, вони її зрадять і залишать на самоті.

 

  1. Звільнення з полону перших захисників “Азовсталі”

Під час обміну полоненими Україна повернула додому 144 своїх воїнів, зокрема, 95 захисників “Азовсталі”. Україна своїх не лишає. Поступово всі полонені будуть повернуті додому. Рішення Києва припинити оборону “Азовсталі” для збереження життя гарнізону було правильним: домовленості щодо повернення з полону її захисників працюють. Російські пропагандисти, які запевняли, що полонених з Маріуполя не будуть обмінювати, нехай тепер вигадують нові побрехеньки для своїх аудиторій. Деталі процесу обміну публічно не розголошуються, щоб щоб мінімізувати ризики для тих, хто досі лишається в полоні.

  1. Міжнародний осуд Росії за ракетний тероризм

Станом на вечір 28 червня загальна кількість російських ракет, які вдарили по містах України, становить вже 2811 для російської та міжнародної аудиторій: Своїми ракетними обстрілами України Росія наслідує терористів ХАМАС та німецьку кампанію обстрілів Великої Британії ракетами “Фау”. Мети і наслідків російського ракетного тероризму Москві не вдасться приховати від світу. Лідери G7 заявили, що російські ракетні обстріли є воєнним злочином, а Путін та інші винні будуть притягнуті до відповідальності. Російська атака на торговельний центр у Кременчуці виносилася на розгляд Ради безпеки ООН. Незважаючи на резонанс після трагедії в Кременчуці, наступного дня російські ракети влучили у багатоповерхівку Миколаєва. Україна та міжнародна спільнота докладуть всіх зусиль для поіменного встановлення всіх злочинців: починаючи від управлінської ланки і до пілотів та операторів ракетних установок, з яких вбивали людей.

 

  1. Відвідування Київської області міжнародних делегацій.

Київська область стала місцем воєнних злочинів російської армії проти цивільного населення та людяності загалом. Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка та інші населені пункти Київщини стали живим доказом воєнних злочинів. І про це повинен знати весь світ. Тому дуже важливо, приділити увагу міжнародної спільноти до цієї проблематики. Це в свою чергу допомагає зміцнювати проукраїнську коаліцію та збільшувати допомогу у відбудові Київської області. 

На цьому тижні Київську область з офіційними візитами відвідали:

 

Президент Молдови Майя САНДУ (Бородянка, Буча, Ірпінь)

Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ М.СЕДЕРФЕЛЬТ (Буча, Ірпінь)

Актор Шон ПЕНН

Делегація Комітету з юридичних питань і прав людини Парламентської асамблеї Ради Європи  (Буча, Ірпінь)

Президент Індонезії Джоко ВІДОДО (Ірпінь)

Англійський бізнесмен Річард БРЕНСОН (Гостомель)

Очільниця Регіональної Ради Іль-де-Франсу Валері ПЕКРЕСС (КОДА)

Засновник і голова фонду «Расмуссен Глобал» Фог РАСМУССЕН (Ірпінь)

 

 

  1. Головні новини тижня

КИЇВСЬКА ОВА ТА РЕГІОНАЛЬНА РАДА РЕГІОНУ ІЛЬ-ДЕ-ФРАНС ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ У ВІДНОВЛЕННІ КИЇВЩИНИ

Київська обласна військова адміністрація та Регіональна рада регіону Іль-де-Франс підписали Меморандум про співпрацю у відновленні Київщини. Підписання документу відбулося під час двосторонньої зустрічі представників Київської ОВА та Регіональної ради пристоличного регіону Франції. На ній були присутні голова Київської ОВА Олексій Кулеба, заступники голови Микола Бойко та Віталій Власюк, а також очільниця Регіональної Ради Іль-де-Франсу Валері Пекресс.

Під час зустрічі закордонну делегацію ознайомили з руйнівними наслідками російської агресії для Київщини. Після почутого представники ради зазначили, що налаштовані предметно співпрацювати та зацікавлені в налагодженні довгострокових зв’язків.

Основними напрямками співробітництва учасники зустрічі визначили розробку генерального планування міських просторів, розвиток медичної сфери, цивільного захисту населення, малого та середнього бізнесу.

Також вони домовилися про створення двосторонньої робочої групи, що працюватиме над конкретними проектами для відновлення Київщини.

КИЇВЩИНА ГОТУЄТЬСЯ РОЗПОЧАТИ НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК В РЕЖИМІ ОФЛАЙН

Головна увага під час підготовки до цього навчального року в Київській області приділяється безпеці учнів та фахівців, які задіяні в освітньому процесі. У тісній координації з центральними, районними органами виконавчої влади та територіальними громадами робиться все необхідне для того, щоб освітній процес розпочався у форматі офлайн. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Відповідно до постанови Уряду «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні» навчання в закладах загальної середньої освіти розпочнеться традиційно – 1 вересня.

Аби школи Київщини запрацювали у форматі офлайн, необхідно вирішити ряд безпекових питань. Засновники та керівники закладів освіти до початку нового навчального року мають:

– забезпечити якісну систему оповіщення – перевірити справність звукового сигналу, наявність інформаційних табло та ін.;

– позначити шляхи евакуації (вказівники до місць укриттів);

– забезпечити функціонування укриттів у закладах освіти або в безпосередній близькості до них. При цьому укриття мають бути розраховані на всіх учасників навчального процесу;

– створити запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та ін.;

– забезпечити участь працівників у тренуваннях щодо порядку дій у разі сигналу повітряної тривоги.

 

«Безпека дітей та персоналу закладів освіти – наша спільна робота. Кожен заклад повинен отримати акт готовності, що видається після завершення всіх підготовчих процесів та перевірки комісією на чолі з фахівцями ДСНС. Працюємо над цим спільно з місцевою владою», – зазначив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Крім того, у випадку повітряної тривоги в регіоні освітній процес має бути перерваний та за можливості продовжений в укритті до її завершення. Наразі в територіальних громадах створюються комісії для перевірки готовності укриттів цивільного захисту та інших підвальних приміщень на можливість їх використання під час повітряних тривог у закладах освіти.

КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Отримати допомогу з часткового безробіття можуть застраховані особи (працівники та ФОП) у разі втрати ними частини заробітної плати через зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

Які умови 

• ?зупинення виробництва продукції не менш як 20 відсотків чисельності працівників роботодавця;

• рівень скорочення тривалості робочого часу та доходу ФОП, становить 30 і більше відсотків на місяць;

• відсутність у роботодавця або ФОП, яка є застрахованою особою, заборгованості із виплати заробітної плати та сплати ЄВ або сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування протягом шести місяців, що передують місяцю зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг);

• сплата роботодавцем за кожного працівника або фізичною особою — підприємцем, яка є застрахованою особою, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом останніх шести місяців, що передують місяцю, в якому почалося зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг);

• роботодавець не є фондом соціального страхування.

Допомога по частковому безробіттю надається центром зайнятості за зверненням роботодавця або ФОП  на строк зупинення виробництва продукції, але не більш як 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення) виробництва. 

Виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснюється роботодавцем, з яким оформлено трудові відносини. Важливо: допомога не виплачується співробітникам, які працюють за сумісництвом.

Виплата не здійснюється працівникові в період простою та відпустки без збереження заробітної плати і в разі призупинення трудових відносин.

Роботодавець або ФОП подає до центру зайнятості заяву про надання допомоги по частковому безробіттю: 

• в електронній формі з цифровим підписом на адресу офіційної електронної пошти центру зайнятості за місцем провадження господарської діяльності;

• у паперовій формі — особисто до центру зайнятості.

Отримайте онлайн консультацію за допомогою телеграм-каналу Київського обласного центру зайнятості

У МІСТІ ТЕТІЇВ ПРАЦЮЄ НОВЕ ПРИЙМАЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ

У Тетіївській центральній лікарні запрацювало нове відділення. Медичний заклад також отримав сучасне обладнання, що вже рятує життя мешканців громади. 

Під час робочого візиту до Білоцерківського району заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк відвідав заклад та ознайомився з роботою приймального відділення екстреної медичної допомоги.

Наприклад, новітній томограф здатен вчасно виявити ознаки раку підшлункової залози, а сканограма комплексно відсканувати все тіло та допомогти поставити чіткий діагноз.

Крім того, новим обладнанням забезпечено і пологове відділення. Там вже встановили ліжко для пологів, операційну лампу та операційний стіл.

ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ЦИКЛ ОНЛАЙН-НАРАД З ГОЛОВАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьогодні заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко провів чергову онлайн-нараду з головами територіальних громад Бучанського, Броварського, Вишгородського та Фастівського районів. Мета — динаміка та аналіз обстежень об’єктів, що були пошкоджені внаслідок російської військової агресії.

Станом на сьогодні у Київській області вже оглянуто 70% всіх об’єктів, що зазнали пошкоджень різного ступеня. З проведених обстежень більша частина відноситься до поточного ремонту. Решта об’єктів — фіксація другої та третьої категорії руйнувань — капітальний ремонт та ті об’єкти, які не підлягають відновленню відповідно.

«Наразі триває передача актів комісійних обстежень та звітів технічних обстежень до КОВА для розгляду і затвердження. Це стане основою для відновлення як житлового фонду, так і об’єктів соціальної та критичної інфраструктури. Не збавляємо обертів, маємо завершити цей процес якнайшвидше», — зазначив Микола Бойко

Він додав, що такі наради будуть продовжуватися на постійній основі, адже тільки спільна робота профільних департаментів та органів самоврядування принесе бажані результати.

Рубрика “Питання – відповіді" 

Про модульні містечка на Київщині

Що таке «модульне містечко»?  - Це тимчасове житло, де є кімнати для проживання, гігієни (туалет/душ), харчування (кухня та їдальня). Будиночки забезпечені  освітленням, системою обігріву, водопостачанням, а також необхідними меблями та обладнанням.

Де вони розташовані? - Модульні містечка вже встановлені в таких населених пунктах:

  • Бородянка, центральний стадіон. Містечко складається з 88 кімнат з можливістю розміщення 88 сімей (з розрахунком 4 людини на одну кімнату). Наразі заселення майже завершено.

  • Буча, територія паркінгу ТЦ "Варшавський" і територія школи 3. По 88 модулів на кожній локації.  Наразі заселення продовжується.

Де ще відкриються? - Найближчим часом планують відкрити модульні містечка у смт Гостомель, смт Макарів, селі Кухарі Вишгородського району. Також розглядаються для встановлення модулів такі населені пункти, як смт Димер, смт Велика Димерка та с. Дмитрівка Бучанського району.

Як заселитися? - Порядок заселення визначає орган місцевого самоврядування. Наприклад, у місті Буча першочергове право на тимчасове проживання мають:

  • багатодітні сім’ї; 

  • сім’ї з неповнолітніми дітьми; 

  • люди з інвалідністю I та II групи; 

  • учасники бойових дій; 

  • люди з інвалідністю внаслідок війни, особи, зазначені частиною першою статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

В будь-якому випадку, мешканці, які втратили житло та потребують тимчасового розміщення, мають звертатись до виконавчого комітету міської, селищної, сільської ради (жителям Гостомельської територіальної громади – до Гостомельської селищної військової адміністрації).

Програма "Нова оселя"

Що передбачає програма "Нова оселя"?  - Викуп квартир орієнтовно для 2 тис. сімей упродовж 2022-2023 років.

Хто може скористатися програмою? - Жителі Київщини, які втратили свої домівки через ворожі обстріли.

Пріоритетне право надається:

  • сім’ям загиблих внаслідок збройної агресії рф

  • багатодітним сім’ям

  • особам, які втратили працездатність

  • людям пенсійного віку

  • людям з інвалідністю.

Як буде реалізовуватися програма?

  1. Формування реєстру сімей відповідно до заяв, поданих до органів територіальних громад.

  2. Формування реєстру квартир, готових до викупу. Цим буде займатись Департамент містобудування та архітектури КОВА.

  3. Розгляд заяв Комісією, утвореною при Київській ОВА щодо надання компенсацій сім’ям. До комісії увійдуть представники ОВА та депутатського корпусу обласної ради. 

  4. Перерахування коштів на придбання житла та безпосереднє його отримання.

Де можна буде отримати нове житло? - За результатами моніторингу ринку нерухомості Київської області, на сьогодні є можливість придбання квартир у таких населених пунктах:

Буча, Ірпінь, Бровари, Богуслав, Біла Церква, Обухів, Березань, Миронівка, Гостомель, Білогородка, Глеваха, Чабани, Тарасівка, Погреби.

Про початок нового навчального року у школах Київщини

Як і коли розпочнеться новий навчальний рік у школах? - Навчальний процес цьогоріч розпочнеться з 1 вересня у форматі офлайн.

Які школи працюватимуть? 

  • Школи, що мають бомбосховища або підвальні приміщення, переобладнані під найпростіші укриття.

  • Школи, що під час повітряної тривоги зможуть використовувати сховища інших підприємств, установ та організацій.

Як визначатиметься відповідність укриттів до використання? - Наразі в територіальних громадах створюються комісії для перевірки відповідності укриттів та підвальних приміщень щодо можливості їх використання під час повітряних тривог.

Як проходитиме навчальний процес під час повітряної тривоги? - Під час повітряної тривоги навчальний процес перериватиметься і за можливості продовжуватиметься в укритті до її завершення.

Як зможуть продовжити навчання учні, чиї школи були зруйновані? - Учні цих шкіл зможуть продовжити навчання в інших закладах. Уже складені списки розподілу учнів та продуманий алгоритм підвезення їх до шкіл.

 

  1. Корисна інформація для розповсюдження серед населення

СЕРВІСНІ ЦЕНТРИ МВС НАДАЮТЬ ПОСЛУГУ ВИБРАКУВАННЯ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ

Наразі чимало громадян зіштовхнулися з ситуацією, коли унаслідок дій агресора авто було або пошкоджене, або втрачене. Знайти вихід із таких ситуацій допоможуть у сервісному центрі МВС.

Отож, якщо транспортний засіб згорів або залишився на окупованій території, або був пошкоджений і не придатний до подальшого використання, власник авто може звернутися до найближчого сервісного центру МВС і замовити послугу вибракування транспортного засобу. Для проведення процедури потрібно підготувати такий пакет документів: паспорт; ІПН; свідоцтво про реєстрацію ТЗ (за наявності); номерні знаки (за наявності).

Послуга вибракування транспортного засобу надається безкоштовно

УРЯД УХВАЛИВ РІШЕННЯ ПРО ПОЧАТОК НАВЧАЛЬНОГО РОКУ 1 ВЕРЕСНЯ

 24 червня 2022 року, під час засідання Уряду було ухвалено постанову КМУ «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні».

Традиційно навчання в закладах загальної середньої освіти розпочнеться в День знань – 1 вересня. Освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року.

Постанова набирає чинності та застосовується виключно під час правового режиму воєнного стану одночасно з набранням чинності законодавчих змін до ЗУ «Про повну загальну середню освіту» щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану. Наголошуємо, організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті. В умовах війни обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти повинні приймати рішення, що необхідні для збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу.

ЯК ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ОНЛАЙН

Міністерство культури на інформаційної політики надає інформацію як отримати безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану:

– за Єдиним контактним номером системи надання безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні; номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку);

у мобільних застосунках «Безоплатна правова допомога»: https://bit.ly/3hwwgqR або «Твоє право»: https://bit.ly/3iorbkE;

– у месенджерах Телеграм: http://legalaid.gov.ua/telegram.html та Вайберhttp://legalaid.gov.ua/viber.html ;

– у кабінеті клієнта на сайті системи надання безоплатної правової допомоги: https://cabinet.legalaid.gov.ua/;

– від домашнього насильства та свідки можуть отримати онлайнконсультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству»: https://t.me/Non_Violence_Bot ;

– правові консультації також можна переглянути на довідковоінформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid», що розміщена за адресоюhttps://wiki.legalaid.gov.ua.

Для отримання безоплатної правової допомоги в умовах воєнного стану офлайн необхідно звернутися до бюро правової допомоги місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресоюhttps://bit.ly/bpd_buro.

 

ЗАКЛАДИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ РОЗПОЧАЛИ ПРИЙМАННЯ ДОКУМЕНТІВ ВІД ВСТУПНИКІВ

Відсьогодні, 1 липня, заклади професійної освіти розпочинають приймання документів для вступу. Подати документи до профтеху можна до 1 жовтня. Для навчання на бюджеті області виділили понад 87 тис. місць. Як і в попередні роки, вступники можуть розраховувати на безоплатне навчання та стипендію (нині вона становить 1250 грн).

Станом на кінець червня регіональне замовлення на кваліфікованих робітників затверджено у 23 регіонах обсягом 87 111 місць. Поки не маємо рішень щодо закладів у Луганській та Херсонській областях. МОН надало пропозиції щодо кількості місць для навчання коштом держбюджету за такими професіями загальнодержавного значення:

верстатник деревообробних верстатів;

верстатник широкого профілю;

зварник;

монтажник систем вентиляції, кондиціювання повітря, пневмотранспорту й аспірації;

монтажник систем утеплення будівель;

монтер колії;

налагоджувальник верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням;

помічник машиніста тепловоза;

помічник машиніста електровоза;

слюсар із механоскладальних робіт;

слюсар-ремонтник;

токар;

фрезерувальник.

Наразі проект рішення є на розгляді Кабінету Міністрів України.

Для вступу до закладів профосвіти не потрібно складати ЗНО (НМТ). Зарахування здійснюється за результатами конкурсного відбору, співбесіди, середнього балу шкільного свідоцтва або вступних випробувань.

ВІДСЬОГОДНІ МОЖНА ПОДАТИ ЗАЯВКИ ЗА ПРОГРАМОЮ «ЄРОБОТА» – ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР

1 липня стартувала програма «єРобота». Відсьогодні заявку на безповоротний грант для власної справи можна подати через Дію. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

«Як і обіцяли, запускаємо програму «єРобота». Це гранти на створення власної справи, розширення малого й середнього бізнесу, а також отримання нових навичок для нової кар’єри. Це шість проектів, які дозволять створити десятки тисяч бізнесів і сотні тисяч робочих місць», — підкреслив Денис Шмигаль. Як розповів Прем’єр-міністр, перша програма в межах «єРобота» — це гранти до 250 тисяч гривень на будь-який мікробізнес. Друга — гранти до 8 млн на розширення та створення підприємств у сфері переробки. Також в межах проекту можна отримати гранти на висадку нових садів (до 400 тис. грн за 1 га), побудову нових теплиць (до 7 млн грн), стартапи в ІТ, навчання новим навичкам у сфері інформаційних технологій.

«Перші п’ять програм передбачають гранти за умови створення нових робочих місць. Ми не роздаємо гроші просто так. Кошти можна витратити на купівлю нового обладнання, матеріалів та інструментів. Має бути чіткий та продуманий бізнес-план. Програми так само передбачають співфінансування з боку власника бізнесу та сплату податків. Кошти будуть виплачуватися через «Ощадбанк». Важливо, що цими грантами зможуть користуватися як нові підприємці, так і ті, хто вже має власну справу і хоче її розширити», — зауважив Прем’єр-міністр.

 

8. Новини Верховної ради України та Кабінету Міністрів України

Верховна Рада встановила додаткову підставу для звільнення співробітника: неможливість забезпечити умови праці, внаслідок того, що необхідні потужності чи майно знищено внаслідок бойових дій. Крім цього, законопроєкт пропонує встановити законодавчі підстави для звільнення таких співробітників, а також дозволити розривати трудові відносини у зв'язку зі смертю роботодавця чи співробітника, визнання його судом безвісти зниклим чи оголошення померлим.

 

Верховна Рада призначила народного депутата Дмитра Лубінця на посаду свого Уповноваженого з прав людини.

 

КМУ затверджено Правила формування та проведення перевірки нотаріального документа з електронним ідентифікатором. Передбачено, що нотаріус має формувати нотаріальний документ з електронним ідентифікатором та завантажувати його електронну копію, виготовлену шляхом сканування, з накладенням кваліфікованого електронного підпису, до Єдиної державної електронної системи е-нотаріату.

 

КМУ внесено зміни до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Запроваджено процедуру надання адміністративної послуги «Видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки» повністю в автоматичному режимі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру, в якому такий витяг оформлюватиметься в електронній формі з використанням QR-коду та без необхідності підпису особи, що його сформувала.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь