Незабаром розпочинається приймання заяв до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва

Дата: 26.02.2024 14:15
Кількість переглядів: 47

До уваги виробників насіння та садивного матеріалу! Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує, що з 11 березня 2024 року Міністерство аграрної політики та продовольства України розпочинає прийом заяв для включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва. Суб’єктам господарювання, які планують у 2024 році виробництво насіння та/або садивного матеріалу з метою подальшої реалізації, необхідно подати заяву для включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2024 рік.

     Нагадуємо, що включення до Державного реєстру регулюється ст. 12 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» і проводиться відповідно до «Порядку ведення Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 882. Форми заяв, що подаються для включення та для внесення змін до відомостей, які містить такий Реєстр, передбачено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.06.2016 № 198.

     Необхідними умовами для юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців, які мають на меті займатись виробництвом насіння та/або садивного матеріалу, з подальшою його реалізацією, є: наявність  у них власної або орендованої земельної ділянки, де вони будуть провадити свою господарську діяльність; наявність матеріально-технічної бази, придатної для провадження господарської діяльності у сфері насінництва чи розсадництва; наявність, у штатному розписі юридичної особи, спеціаліста відповідної, для організації насінництва та/або розсадництва, кваліфікації, або наявність відповідної кваліфікації безпосередньо у фізичної особи-підприємця. 

     Після отримання заяви, Мінагрополітики перевіряє правильність її оформлення та достовірність поданих заявником відомостей, має право подавати органам державної влади та органам місцевого самоврядування запити щодо перевірки достовірності інформації, зазначеної в заяві.

Підставами для відмови у включенні до Реєстру є невідповідність поданих документів вимогам Закону України «Про насіння і садивний матеріал» та виявлення у поданих документах недостовірної інформації або встановлення фактів грубого порушення законодавства, які є підставою для виключення з Реєстру, яке приймається Мінагрополітики протягом 10 календарних днів з дня надходження заяви.

     При включенні до Державного реєстру суб’єкти насінництва та розсадництва мають право:

-на перевагу при розташуванні насіннєвих посівів сортів рослин (клонів, ліній, гібридів першого покоління) перехреснозапильних культур перед іншими товаровиробниками;

-вимагати відшкодування завданих збитків від перехресного запилення посівів перехреснозапильних культур іншим сортом внаслідок порушення їхнього права на перевагу при розташуванні насіннєвих посівів, встановленого Законом;

-звертатися до відповідних органів виконавчої влади або до суду в разі порушення прав, наданих їм Законом;

-брати участь у виконанні державних цільових програм щодо виробництва насіння і садивного матеріалу;

      -брати участь у формуванні державного резервного насіннєвого фонду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь