На Київщині відновлено вже понад 12 тисяч обʼєктів – брифінг начальника КОВА Руслана Кравченка

Дата: 24.07.2023 08:08
Кількість переглядів: 59

Колеги, вітаємо!

Новина від Київської ОДА для ваших ресурсів.

 

Київська область – одна з найбільш постраждалих внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації. Загалом зруйновано та пошкоджено більше 27 тисяч об’єктів, із яких понад 24 тисячі – житловий фонд. Про процес відбудови в регіоні розповів під час брифінгу начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

 

«Основне завдання, яке стоїть перед Київською обласною військовою адміністрацією, – швидко та якісно відновити зруйноване та повернути людей до їхніх осель. Наша мета: не просто відновити, а зробити краще, ніж було», – наголосив очільник обладміністрації.

Він розповів, що на сьогодні в області вже відновлено повністю та частково зі збереженням життєдіяльності 12 136 об’єктів. Основна частина – майже 11 тисяч об’єктів – багатоквартирні та приватні будинки. Відновлення відбувається за кошти обласного та місцевих бюджетів, уряду і за сприяння міжнародних партнерів та фондів.

 

Руслан Кравченко детально зупинився на деяких програмах із відбудови.

Так, на Київщині успішно реалізують проєкт із відбудови багатоквартирних будинків у рамках платформи UNITED24. Ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо UNITED24 підтримали безліч донорів із різних куточків світу. Завдяки цій допомозі та співпраці КОВА, Мінінфраструктури і ПРООН будуть відновлені 18 будинків. До повномасштабного вторгнення росії в них проживали понад 4 тисячі мешканців.

 

Уже стартували роботи на 12 об’єктах. Багатоповерхівки будуть відновлені у Гостомельській, Дмитрівській, Бородянській та Ірпінській громадах. Незалежний нагляд за використанням коштів на відновлення та якістю відбудови на всіх етапах реалізовує ПРООН. Така співпраця дозволить зробити весь процес відбудови прозорим та підзвітним.

 

Крім того, в Ірпені напроти зруйнованого житлового комплексу «Ірпінські липки» стартувало комплексне відновлення приватних будинків, які були пошкоджені або повністю знищені внаслідок російської агресії. Без житла залишилися понад 300 мешканців приватного сектору.

 

Комплексне відновлення передбачає капітальний ремонт 31 приватного будинку, де замінять вікна, двері, паркани та покрівлю, проведуть термомодернізацію фасадів. Ще 30 будинків будуть зведені з нуля. Також капітально відремонтують Гостомельське шосе і вулицю Багірова, на яких облаштують сучасне освітлення.

 

«Окрім цього, розпочалась відбудова 93 приватних будинків, зруйнованих російськими окупантами. Нові оселі отримають мешканці 15 громад у 5 районах області. До слова, Київщина – перша область, яка реалізує такий проєкт», – повідомив начальник КОВА.

 

Загалом роботи стартували на 55 обʼєктах, на інших – почнуться найближчим часом. Їх планують ввести в експлуатацію до Нового року. Будинки відновлюються на земельних ділянках власників зруйнованого житла. Списки формували комісії сільських, селищних та міських територіальних громад із числа пільгових категорій громадян. Усі об’єкти, які включені до програми, погоджені утвореною Київською ОВА комісією.

 

Ще одна програма – «Є Нова оселя». У рамках її реалізації вже закупили 31 квартиру для тих, хто втратив своє житло. Заплановано купити ще 25-27 осель.

За кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на Київщині буде відновлено 38 об’єктів. Це житло і навчальні заклади.

У межах ще однієї урядової програми комплексно відбудовують Мощун та Бородянку.

 

Руслан Кравченко зауважив, що обсяг уже виконаних робіт із відновлення є досить значним, тому створені спеціальні комісії у складі представників місцевого самоврядування, підрядних організацій та балансоутримувачів об’єктів, які перевіряють якість їх виконання. Зокрема, вони реагують на скарги мешканців, звернення органів місцевого самоврядування тощо для оперативного усунення виявлених недоліків.

 

 

З повагою

Департамент комунікацій Київської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь