НА КИЇВЩИНІ СТВОРЮЮТЬ ДОДАТКОВІ МІСЦЯ ДЛЯ РОЗМІЩЕННЯ ВПО – БРИФІНГ КОВА (ВІДЕО)

Дата: 21.07.2023 13:24
Кількість переглядів: 67

НА КИЇВЩИНІ СТВОРЮЮТЬ ДОДАТКОВІ МІСЦЯ ДЛЯ РОЗМІЩЕННЯ ВПО – БРИФІНГ КОВА (ВІДЕО)

Фото без опису

Київщина прийняла 334 тис. внутрішньо переміщених осіб зі всіх областей, де точаться бойові дії. Про підтримку вимушених переселенців розповів під час брифінгу директор Департаменту соціального захисту населення Київської ОВА Ігор Мещан.

«Робота з внутрішньо переміщеними особами є пріоритетом для Київської обласної військової адміністрації. Начальник КОВА Руслан Кравченко поставив завдання створити всі умови для проживання вимушених переселенців на території Київської області. А також вжити заходи для їх адаптації: проживання, навчання, роботи під час перебування на Київщині», – сказав Ігор Мещан.

Директор Департаменту соціального захисту населення повідомив, що наразі велику увагу приділяють прихистку людей із Херсонщини, які зазнали втрат житла внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Також Київська область приймає людей із прикордонних зон Сумщини.

На Київщині розгорнута найбільша кількість модульних місць компактного проживання. Їх уже 17. Зараз вводять у дію ще одне модульне містечко, розраховане на велику кількість осіб.

Загалом розгорнуто 96 місць компактного проживання, здебільшого вони розташовані на території комунальної власності. Це обласні інтернатні заклади, лікарні, які не використовуються в повній потужності, вивільнені після реформування гуртожитки системи профтехосвіти.

«На Київщині розроблена та прийнята обласна Комплексна програма підтримки ВПО. Наразі нами визначені об’єкти, які будуть реконструйовані для створення капітального соціального житла для вимушених переселенців», – наголосив директор Департаменту.

Серед усіх внутрішньо переміщених осіб 96 тис. складають діти, людей пенсійного віку налічується близько 67 тис. Решта – це працездатне населення, яке КОВА намагається завдяки центрам зайнятості направити на навчання, перекваліфікацію, а також працевлаштувати. Активно працюють робочі групи з розроблення нових механізмів із працевлаштування, а також із психологічної допомоги та адаптації вимушених переселенців.

Успішно впроваджується на території області і урядова програма «Прихисток». Завдяки цій ініціативі 142 тис. ВПО за весь час її дії отримали можливість проживати в приватному секторі. Власникам таких квартир і будинків через цю програму відшкодовують кошти на комунальні послуги.

Крім того, близко 106 тис. сімей, які були змушені покинути свої домівки або втратили їх, отримують від держави виплати на проживання. Завдяки міжнародним організаціям також надається додаткова фінансова допомога ВПО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь