НА КИЇВЩИНІ РЕАЛІЗУЮТЬ ДЕРЖАВНИЙ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ПРОЄКТ З ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ – БРИФІНГ КОВА (ВІДЕО)

Дата: 06.07.2023 15:11
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

«Гроші ходять за дитиною» – за таким принципом реалізується експериментальний проєкт з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, запроваджений Міністерством соціальної політики України. Про це на брифінгу розповіла начальниця Служби у справах дітей та сім’ї Київської ОВА Ірина Антошко.

«Якщо вашій дитині від 7 до 18 років і вона зареєстрована в Київській області, ви можете скористатися правом оздоровити її за рахунок державних коштів один раз на рік», – розповіла начальниця Служби.

Для цього дитина має належати до однієї з двох категорій:

  1. дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) з малозабезпеченої сім’ї;
  2. дитина з багатодітної сім’ї з числа малозабезпечених.

Ірина Антошко зазначила, що про можливість безкоштовного оздоровлення дитини батьки мають отримати сповіщення через додаток «Дія» або їм повідомлять органи соціального захисту. Якщо вони не отримали повідомлення, за посиланням https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health можна перевірити наявність дитини в Базі даних пільговиків Мінсоцполітики. У випадку, якщо в переліку пільговиків відсутні дані про дитину, то можна подати заяву до найближчого відділення Пенсійного фонду України для взяття на облік дітей для отримання статусу «Дитина з багатодітної сім’ї».

Після отримання повідомлення батьки (або особи, які їх замінюють та мають офіційне підтвердження) мають звернутися до ПриватБанку, взявши паспорт та ідентифікаційний номер. Там вони отримують картку зі спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти для оздоровлення дитини в розмірі п’яти прожиткових мінімумів.

Після надходження коштів потрібно за посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/ у розділі «Пошук закладу», «е-Оздоровлення» вибрати з переліку необхідний оздоровчий заклад, який бере участь у проєкті. Ознайомившись із наведеною інформацією про заклад, натиснути «Перевірити в переліку». Заповнити заявку на сайті, вказавши персональні дані про дитину, яку бажаєте оздоровити у вибраному закладі.

У визначену дату потрібно привезти дитину до закладу та оплатити путівку спеціальною карткою, отриманою в ПриватБанку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь