РУСЛАН КРАВЧЕНКО: В ІРПЕНІ РОЗПОЧАЛИ МАСШТАБНИЙ ПРОЄКТ ІЗ ЗАМІНИ ВІКОН У ПОШКОДЖЕНИХ БУДИНКАХ

Дата: 03.07.2023 08:17
Кількість переглядів: 154

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: В ІРПЕНІ РОЗПОЧАЛИ МАСШТАБНИЙ ПРОЄКТ ІЗ ЗАМІНИ ВІКОН У ПОШКОДЖЕНИХ БУДИНКАХ

Фото без опису

В Ірпені стартував масштабний проєкт із заміни вікон у будинках, які постраждали в результаті повномасштабного вторгнення. Йдеться про монтаж майже в 300 приватних будинках та на 141 багатоповерховому об’єкті. Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Проєкт реалізують завдяки підтримці некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF). Вікна будуть замінені фактично на всіх об’єктах Ірпеня, де є потреба. 

«Ще наприкінці травня домовилися із засновником GEM Майком Каппоні, що Київщина отримає вікна на суму 1 млн дол. США. Розуміємо, що деякі мешканці міста одразу після деокупації зробили це власними силами. Але багато хто не має коштів, оскільки масштаби руйнувань чималі», – зауважив Руслан Кравченко.

Першу партію сьогодні встановлюють у приватному секторі напроти ЖК «Ірпінські липки». Тут наразі відбудовують 31 будинок, пошкоджений росіянами. Ще 30 будуватимуть з нуля. Далі монтаж вікон оперативно проводитимуть на інших об’єктах міста. Роботи планують завершити протягом двох-трьох місяців.

Міжнародні партнери вже допомогли встановити вікна у 131 пошкодженій квартирі Бучанського району. Це житло постраждало внаслідок падіння уламків чи збитих ворожих цілей. Монтаж також відбудеться в 3 закладах освіти Київщини, зокрема Боярській спецшколі для дітей із вадами зору, Ржищівському та Броварському професійних ліцеях. У планах – заміна вікон у пошкоджених будинках Вишгородського району та Гостомеля.

«Вдячні міжнародним партнерам за допомогу. Разом робимо все, щоб люди поверталися до своїх осель. Повертаємо життя в деокуповані населені пункти Київщини», – сказав начальник Київської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь