РУСЛАН КРАВЧЕНКО: КОЖЕН, ХТО ПОТРЕБУЄ ДОПОМОГИ, МАЄ БУТИ ВПЕВНЕНИМ, ЩО ОТРИМАЄ ПОВНИЙ СПЕКТР МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ, І ГОЛОВНЕ – ПОРУЧ З ОСЕЛЕЮ

Дата: 18.05.2023 08:10
Кількість переглядів: 76

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: КОЖЕН, ХТО ПОТРЕБУЄ ДОПОМОГИ, МАЄ БУТИ ВПЕВНЕНИМ, ЩО ОТРИМАЄ ПОВНИЙ СПЕКТР МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ, І ГОЛОВНЕ – ПОРУЧ З ОСЕЛЕЮ

Кожен житель Київщини, який потребує допомоги, має бути впевненим, що отримає повний спектр медичних послуг, і головне – поруч з оселею. Про це зазначив голова Київської ОВА Руслан Кравченко під час робочої поїздки до Іванківської центральної районної лікарні. Медичний заклад Руслан Кравченко відвідав разом із міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком, першим заступником голови КОВА Дмитром Назаренком і заступником Віталієм Власюком.

«Якісна та доступна медицина – це те, що ми повинні забезпечити мешканцям Київщини, попри складні умови. Кожен, хто потребує допомоги, має бути впевненим, що отримає повний спектр медичних послуг, і головне – поруч з оселею. А медики повинні мати всі необхідні умови та обладнання для фахової допомоги», – зауважив очільник обладміністрації.

Іванківська центральна районна лікарня потрапила до переліку закладів спроможної мережі Київської області. Лікарня обслуговує жителів Іванківської, Поліської та частини Димерської громад, а також працівників і мешканців зони відчуження. Тут пацієнти можуть отримати первинну медичну допомогу, вторинну амбулаторну, стаціонарну та паліативну допомогу.

Наразі є потреба в будівництві нового лікувального корпусу на 110 ліжкомісць. Тут планується розмістити інфекційне відділення, неврологічне відділення з інсультним блоком, терапевтичне відділення з паліативними палатами та реабілітаційне відділення. У цій же будівлі має розміщуватися харчоблок, стерилізаційна та інші потрібні приміщення. Планується також облаштування належного укриття для безпеки пацієнтів та медперсоналу. Між новим корпусом та старим, де наразі розміщена хірургія, буде облаштований перехід. 

Учасники зустрічі обговорили питання розробки проєктно-кошторисної документації нового корпусу лікарні. Руслан Кравченко зазначив, що обладміністрація готова в максимально короткі терміни підготувати всю необхідну документацію, що дасть можливість для будівництва. Він акцентував, що це має бути сучасний медзаклад, який будуватиметься з урахуванням принципу безбарʼєрності. 

Присутні також порушили питання продовження реконструкції поліклініки. Роботи наполовину були виконані, проте зупинилися з початком повномасштабного вторгнення росії. 

Найближчим часом реконструкція медзакладу буде завершена.

Іванківська територіальна громада 36 днів перебувала в окупації. Весь цей час медичний заклад працював у надскладних умовах без тепла, води та електрики, засобів зв’язку. Міністр охорони здоров’я подякував медперсоналу за їхню людяність та відвагу.«Дякую всім працівникам Іванківської лікарні, які навіть перебуваючи в окупації, що тривала 36 днів, в жахливих умовах — без тепла, води, електрики та будь-яких видів зв’язку, ризикуючи власним життям і здоров’ям, залишалися вірними своїй справі — рятували життя людей та робили все, аби пацієнти отримували всю необхідну медичну допомогу. Низький уклін за людяність та відвагу. Це те, що відрізняє нас від ворога і те, чому перемога за нами. Приємно бачити, що лікарня розвивається. І навіть війна цьому не перешкода, а навпаки – стимул рухатися вперед і забезпечувати людей якісною, доступною та безоплатною медичною допомогою», — зазначив Віктор Ляшко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь