У ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГОЛОВА КИЇВСЬКОЇ ОВА РУСЛАН КРАВЧЕНКО ВШАНУВАВ ПАМʼЯТЬ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

Дата: 09.05.2023 08:17
Кількість переглядів: 58

У ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГОЛОВА КИЇВСЬКОЇ ОВА РУСЛАН КРАВЧЕНКО ВШАНУВАВ ПАМʼЯТЬ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

8 травня голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко здійснив робочу поїздку до Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» у с. Нові Петрівці та взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знака «Невідомому солдату».

Руслана Кравченка супроводжували перший заступник голови КОВА Дмитро Назаренко, заступниця голови КОВА Жанна Осипенко, народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк, голова Вишгородської РВА Олексій Данчин, голова Петрівської територіальної громади Радіон Старенький.

Очільник Київської ОВА виступив на заході, присвяченому Дню пам’яті, який проводили в музеї.

«Війна – це завжди біль і трагедія. Жертвами стають мільйони людей. Втрати нашої держави в боротьбі проти нацизму – майже 8 млн людей. Це страшна жертва, про яку ми завжди пам’ятатимемо. Та, на жаль, зараз Україна знову змушена боротися – вже з іншим агресором – росією. І ця боротьба має свою, не менш болючу, ціну. Знову гинуть люди. І російські воєнні злочинці мають нести відповідальність за це. Щоб кожен пам’ятав про невідворотність покарання», – зазначив Руслан Кравченко.

Крім того, присутні оглянули зібрані в музеї-заповіднику експонати часів Другої світової війни, а також знешкоджену бойову техніку та артефакти російської агресії в Україні, трофеї ЗСУ, зібрані на території деокупованих територій Київської області. 

Учасники делегації поклали квіти до пам’ятного знака «Невідомому солдату». Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр Драбинко відслужив панахиду за воїнами, загиблими у Другій світовій війні, та військовими, які полягли, захищаючи нашу державу від російських загарбників.

Довідково.

Пам’ятний знак «Невідомому солдату» відкрито у 2014 році на місці перепоховання останків 26 захисників. Пам’ятник символізує подвиг воїнів Другої світової війни та воїнів, які сьогодні захищають цілісність та суверенітет України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь