ГОЛОВА КИЇВСЬКОЇ ОВА ОБГОВОРИВ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ МІЖНАРОДНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ З МІГРАЦІЇ ООН РОЗРОБКУ ПОТЕНЦІЙНИХ І РЕАЛІЗАЦІЮ ПОТОЧНИХ СПІЛЬНИХ ПРОГРАМ І ПРОЄКТІВ

Дата: 02.05.2023 09:21
Кількість переглядів: 84

У Київській обласній військовій адміністрації пройшла зустріч із представниками Міжнародної організації з міграції Робертом Моміні, Джо Бушем і Максимом Осаволюком. Київську область представляли голова КОВА Руслан Кравченко, заступник голови КОВА Микола Бойко, представник Управління міжнародного співробітництва.

Під час заходу присутні обговорили розробку потенційних та реалізацію поточних спільних програм і проєктів.

«МОМ як Агентство ООН тісно співпрацює з Урядом України та іншими партнерами задля підтримки гуманної, безпечної та впорядкованої міграції для блага мігрантів і суспільства. За останній рік допомогу організації отримали 700 тис. осіб із 24 громад Київщини. Йдеться про гуманітарну допомогу, облаштування укриттів, поточні та капітальні ремонти приватних та багатоквартирних будинків, підтримку внутрішньо переміщених осіб», — написав Руслан Кравченко у своєму Facebook.

Як зазначив очільник обладміністрації, у ході спілкування надали колегам із МОМ перелік об’єктів, що потребують невідкладного відновлення. 

«Ми маємо не просто відбудувати те, що повністю чи частково зруйнували окупанти. Це мають бути якісні зміни, які зроблять життя мешканців Київщини ще більш комфортним. Йдеться про створення сучасної системи поводження з відходами, енергоефективність, якісне водопостачання та очищення стічних вод», — зауважив він.

Крім того, під час обговорення подальшої співпраці голова КОВА розповів міжнародним партнерам про нагальні потреби громад Київщини. Зокрема, він запропонував Міжнародній агенції з міграції долучитися до проєкту з облаштування укриттів у закладах освіти області, а також забезпечення населення якісними медичними послугами. Учасники зустрічі також порушили питання підтримки внутрішньо переміщених осіб та реалізацію рішень щодо забезпечення їх житлом, робочими місцями тощо.

У ході спілкування представникам МОМ презентували проєкти щодо капітального ремонту та будівництва медзакладів у низці населених пунктів Київщини. 

«У 65% громад Київщини внаслідок бойових дій зруйновані житлові будинки, критична та транспортна інфраструктура, школи, дитсадки та медичні заклади. Шукаємо всі можливості, щоб оперативно та якісно відбудувати всі пошкоджені об’єкти», — сказав Руслан Кравченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь