ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ЕСТОНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ КАЯ КАЛЛАС ПОБУВАЛА З ВІЗИТОМ НА КИЇВЩИНІ

Дата: 25.04.2023 13:10
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

24 квітня Прем’єр-міністр Естонської Республіки Кая Каллас у межах свого візиту в Україну та відвідала Київську область. У поїздці регіоном її супроводжував голова Київської ОВА Руслан Кравченко, перший заступник голови КОВА Дмитро Назаренко та представники місцевої влади.

Під час свого візиту пані Прем’єр-міністр побувала в Бородянці та Бучі.

У смт Бородянка Кая Каллас побачила найбільш зруйновані вулиці, понищені внаслідок ракетно-бомбових та авіаударів окупантів. Вона побувала біля розстріляного російськими військами пам’ятника Тарасові Шевченку, який став одним із символів наслідків російської агресії в Україні.

У ході візиту до Бучі Прем’єр-міністерка відвідала місце масових поховань мирних жителів, убитих російськими військовими, розташоване на території храму Святого Апостола Андрія Первозванного. 

Крім того, там вона зустрілася з Міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком, який приєднався до делегації.

Кількість вбитих мирних жителів та масштаби руйнувань вразили пані Каллас. 

Руслан Кравченко подякував пані Каллас за те, що Естонська Республіка з перших днів військової агресії допомагає Україні. 

«Вкрай важливо, що Естонія однією з перших офіційно засудила прагнення росіян знищити українську націю, культуру, історію та ідентичність. Перемогти країну-агресора, захистити свободу та незалежність можна лише спільними зусиллями», – зазначив голова КОВА.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України Естонська Республіка постійно передавала жителям області продукти харчування, засоби гігієни, дитячі речі, медикаменти. Забезпечила громади Київщини пасажирськими автобусами, генераторами та іншою необхідною технікою. Також уряд та місцеві організації активно надають допомогу біженцям з України, які знайшли прихисток в Естонії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь