МІСТУ ІРПІНЬ ПЕРЕДАЛИ ТЕХНІКУ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ГРОМАДИ ЗА СПРИЯННЯ УРЯДУ ЯПОНІЇ

Дата: 12.04.2023 08:40
Кількість переглядів: 83

11 квітня в рамках Проєкту екстреного відновлення та реконструкції JICA відбулася передача Ірпеню двох екскаваторів і п’яти колісних екскаваторів-навантажувачів виробництва Komatsu для реалізації Пілотного проєкту з управління відходами руйнування в Київській області.

На заході були присутні Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, голова Київської ОВА Руслан Кравченко, перший заступник голови КОВА Дмитро Назаренко та заступник Микола Бойко, представники адміністрації та місцевої влади.

Японію представляли Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі та перший секретар Посольства Японії Томоакі Міямото. Захід відбувся за участю представників агентства JICA: генерального директора відділу операційної стратегії JICA Хідеї Кобаяші, заступника генерального директора відділу управління інфраструктурою JICA Наомічі Мурука, керівника офісу JICA в Україні Сатоші Сугімото та  директора Офісу підтримки в Україні JICA Осами Хатторі. 

Так, за сприяння Уряду Японії та закордонних партнерів наразі проходять демонтажні роботи в Макарівській, Гостомельській, Бучанській та Ірпінській громадах. Також завершуються процес підготовки щодо проведення демонтажів в Іванківській громаді.

Під час передачі техніки Руслан Кравченко подякував іноземній делегації.

 «7 екскаваторів, які сьогодні передали Ірпеню, пришвидшать роботи з демонтажу та відновлення зруйнованого окупантами. Це дасть змогу якнайшвидше відбудувати пошкоджене та повернути жителів у свої оселі. Відбудова знищених і понівечених об’єктів відбувається у співпраці Уряду, центральної та місцевої влади, закордонних партнерів і меценатів. Дякуємо міжнародним партнерам за всебічну допомогу. Київська область готова і надалі всіляко сприяти японським інвесторам, аби разом відбудувати пристоличний регіон та зробити його більш привабливим для жителів і бізнесу», – зазначив голова КОВА.

Уряд Японії значно підтримує відновлення Київської області. Так, у рамках реалізації Проєкту екстреного знешкодження вибухонебезпечних предметів та розчищення завалів в Ірпені з 1 по 15 березня вже знесено 21 будинок. На сьогодні на цих локаціях уже розчистили майже 2 тис. кв. метрів. Обсяг вивезених відходів, зокрема сміття та будівельних матеріалів, становить понад 4 тис. тонн. Роботи з демонтажу та розчищення зараз відбуваються ще на 33 локаціях. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь