У ЗАГАЛЬЦЯХ ВІДКРИВСЯ МОДУЛЬНИЙ ДИТЯЧИЙ САДОК

Дата: 04.04.2023 09:26
Кількість переглядів: 77

3 квітня до Загальців, що в Бучанському районі, завітала делегація, аби відвідати нещодавно встановлений модульний дитячий садок. Серед іноземних гостей — заступник міністра закордонних справ і торгівлі Угорщини Левенте Мадяр та генеральний директор Екуменічної Служби допомоги Ласло Легел. 

Також на заході були присутні народна депутатка Юлія Гришина, т. в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко, заступники голови КОВА Жанна Осипенко, Микола Бойко та представники органів місцевої влади.

Новий освітній заклад розрахований на одночасне навчання 55 дітей. Він повністю забезпечений необхідними меблями, кухнею та генератором. У закладі створено безпечні умови перебування, сучасний освітній простір та архітектурний дизайн.

Такий садок встановили за сприяння «Благодійного фонду «Угорська екуменічна служба допомоги-Україна». Вже зараз його відвідують близько 30 дітей дошкільного віку та навчаються учні 1 і 2 класу. Під час наради представники делегації оглянули будівлю модульного садочка. Закордонні партнери поспілкувалися з учнями та вихователями. 

«Діти — наше майбутнє. Коли бачиш дітей — розумієш, для чого ми це все робимо. Неймовірно приємно бачити щасливі очі маленьких українців, які попри війну можуть продовжувати навчання. Модульний садочок — це лише перший, тимчасовий етап. Наступним буде повна і комплексна відбудова всіх соціальних закладів. Зокрема, і закладу освіти в Загальцях. Дякуємо за допомогу нашим закордонним партнерам, які не залишаються осторонь, а всіляко допомагають у відновленні Київщини», — зазначив Дмитро Назаренко. 

Крім того, делегація побувала в селі Синяк, де наразі тривають будівельні роботи адміністративної будівлі. Це буде офісне приміщення, що поєднає в собі ЦНАП, амбулаторію та поштове відділення. Воно розраховане на надання базових послуг для майже 1700 мешканців Синяківського старостату.

Нагадуємо, що в червні 2022 року Київська обласна військова адміністрація, Угорська екуменічна служба допомоги, Бучанська та Бородянська територіальні громади підписали меморандум про партнерство та співпрацю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь