ПРОТИДІЯ ПОЖЕЖАМ В ЕКОСИСТЕМАХ ТА ЗБІЛЬШЕННЯ РОБОТИ АВТОБУСНИХ МАРШРУТІВ: У КИЇВСЬКІЙ ОВА ОБГОВОРИЛИ НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ

Дата: 27.03.2023 14:02
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

У Київській ОВА пройшла нарада щодо нагальних питань на чолі з т.в.о. голови КОДА Дмитром Назаренком. У заході взяли участь заступники голови, керівниця апарату Київської обладміністрації та очільники районних військових адміністрацій. У форматі онлайн до наради долучилися голови територіальних громад Київської області. 

Серед запрошених також директор Столичного лісового офісу ДП «Ліси України» Віктор Сахнюк, голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко, начальник ГУ ДСНС України у Київській області Анатолій Мусієвич. 

Під час наради присутні розглянули низку важливих питань. Зокрема обговорили:

  • заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2023 року;
  • результати проведених перевірок стану пожежної та техногенної безпеки закладів освіти Київської області;
  • збільшення часу надання послуг із перевезення приватними компаніями у зв’язку зі зменшенням комендантської години;
  • хід набору добровольців до штурмових бригад «Гвардії наступу».

Із початком весняно-польових робіт на Київщині збільшилася кількість пожеж в екосистемах. З першого питання порядку денного слово взяли керівники Столичного лісового офісу ДП «Ліси України», Державного агентства України з управління зоною відчуження та ГУ ДСНС України у Київській області. Вони поінформували присутніх щодо дотримання пожежної безпеки лісових масивів Київської області, зокрема зони відчуження, та про порядок організації охорони і захисту лісів, про стан організації реагування на пожежі в природних екосистемах.

Дмитро Назаренко наголосив на необхідності максимальної взаємодії місцевої влади, ДСНС та лісівників щодо недопущення пожеж у природних екосистемах. За результатами обговорення всім відповідальним надали доручення посилити заходи протипожежної безпеки. Зокрема, проводити профілактично-роз‘яснювальну роботу, а також поновити захисні смуги лісів. 

Під час розгляду другого питання щодо результатів проведених перевірок стану пожежної та техногенної безпеки закладів освіти Київської області виступив керівник ГУ ДСНС України у Київській області. Анатолій Мусієвич розповів присутнім про хід перевірок та зауважив, що виявлені в закладах освіти недоліки вже усуваються органами місцевої влади. 

Крім того, присутні окремо зупинилися на розгляді питання щодо збільшення часу роботи пасажирських перевезень. Оскільки з 26 березня в області планується зменшення комендантської години, є доцільним продовжити час роботи приміських та міжміських автобусних маршрутів. Для зручності громадян було вирішено рекомендувати приватним перевізникам збільшити час роботи автобусних маршрутів на одну годину вранці та на 30 хвилин ввечері. 

Серед іншого, учасники розглянули питання набору добровольців до бригад «Гвардії наступу». Проговорили результати відбору високовмотивованих громадян, проходження ними медичних комісій та хід тренувань.

«Укотре звертаю увагу голів районів та територіальних громад – від наших спільних рішень залежить безпека, життя та комфорт жителів Київщини. Тож маємо діяти чітко та злагоджено, аби швидко реагувати на зміни, що відбуваються в районах. Особливу увагу необхідно приділити дотриманню жителями правил пожежної безпеки та умов дії воєнного стану. Спілкуйтеся з людьми, проводьте з ними роз’яснювальну роботу. Вони мають розуміти, до чого можуть призвести ті чи інші дії», – підсумував т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь