У КИЇВСЬКІЙ ОВА ПІД ЧАС НАРАДИ ОБГОВОРИЛИ ПОДАЛЬШІ КРОКИ ВІДНОВЛЕННЯ ПОШКОДЖЕНИХ ВІЙНОЮ ОБ’ЄКТІВ

Дата: 13.02.2023 09:24
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

У Київській ОВА відбулась нарада із представниками тих територіальних громад, що зазнали руйнувань внаслідок російської військової агресії. Основна тема — прискорення відновлення пошкоджених об’єктів. Провів зустріч заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко.

Під час заходу учасники узагальнили проведену роботу з відновлення пошкоджених через війну житлових будинків. Також визначили чіткий перелік завдань перед територіальними громадами, аби пришвидшити роботу з проведення ремонтів на Київщині.

Загалом у Київській області постраждало внаслідок воєнних дій понад 27 тисяч об’єктів інфраструктури. На сьогоднішній день відновлено повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності 10 154 об’єкти.

«Відновлення — це процес, до якого залучені органи державної влади та місцевого самоврядування, міжнародні фонди та організації, волонтери тощо. Наша першочергова задача — активізувати роботу з відбудови регіону та направити на відновлення всі наявні ресурси», — зазначив під час наради Микола Бойко.

Станом на сьогодні є чіткий та зрозумілий план дій щодо відновлення Київщини. Тільки до кінця березня буде відновлено понад 2 000 об’єктів. Тривають інтенсивні відновлювальні роботи за кошти державних та місцевих бюджетів, а також за сприяння міжнародних фондів «Карітас», УВКБ ООН, «Червоний Хрест», МОМ та інших партнерів. Наприклад, до кінця березня в Бородянській громаді має бути відновлено понад 300 об’єктів, Ірпінській — понад 400, Дмитрівській — близько 400 об’єктів тощо.

За результатами наради представники громад отримали протокольне доручення — протягом тижня сформувати потребу, необхідну для прискорення процесу відбудови. Щоп’ятниці громади продовжать звітувати про відновлені об’єкти та визначати плани проведення робіт на наступний тиждень. Крім того, для початку робіт по об’єктах, що потребують капітальних ремонтів, має бути розроблено проєктно-кошторисну документацію, зокрема, багатоповерхових будинків та об’єктів соціальної сфери.

«Хочу наголосити, що проєкти мають відповідати всім сучасним нормам. Особливу увагу потрібно приділити застарілим внутрішньобудинковим мережам та енергоефективності. Маємо сфокусуватися на проблематиці й спільно з органами місцевого самоврядування показати чітку та зрозумілу динаміку», — додав Микола Бойко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь