Оберігаємо природу у передноворічний та різдвяний період

Дата: 28.12.2022 11:30
Кількість переглядів: 206

        За Дорученням Державної екологічної інспекції України № 945 від 21.11.2022 року «Про посилення заходів щодо запобігання здійснення правопорушень під час заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період», відповідно до Положення Державної екологічної інспекції Столичного округу, затвердженого наказом Державної екологічної інспекції України 01 червня 2021 року №253, повідомляємо про наступне.

    Кожного року, напередодні новорічних свят, з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового року, Держекоінспекцією у Київської області посилюються відповідні заходи та контроль за дотриманням вимог чинного законодавства. Тож, і в цьому році, з цією метою Екоінпекцією області проводиться роз’яснювальна робота з лісокористувачами, лісогосподарськими підприємствами, власниками ринків та хвойних розплідників, стосовно дотримання вимог чинного законодавства.

       З метою недопущення незаконної заготівлі, перевезенні та реалізації новорічних дерев. в громаді працюватимуть оперативні групи з державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, лісової охорони.

Нагадуємо, що за незаконну порубку і пошкодження дерев, перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев, знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення передбачена адміністративна відповідальність від 510 гривень до 1020 гривень штрафу, згідно до ст. 65 КУпАП.

      Окрім того, у разі виявлення зазначених фактів, держінспекторами Екоінспекції Київської області, обраховується шкода, заподіяна самовільною порубкою хвойних дерев, яка залежить від діаметра кожного незаконно зрубаного дерева, відповідно до чинного законодавства

     З огляду на викладене, просимо утриматись від порушення вищевказаного природоохоронного законодавства України, бережемо наше природне надбання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь