#КИЇВСЬКИЙФОРПОСТ: НОВИЙ ЕПІЗОД ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ЦИКЛУ ПРО ЗЛОЧИНИ РАШИСТІВ ПІД ЧАС ЕВАКУАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 27.12.2022 08:35
Кількість переглядів: 117

Про злодіяння загарбників під час евакуації людей із окупованих населених пунктів Київщини зняли документальний фільм «Воєнні злочини під час евакуації населення»

Із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на Київщині почалася евакуація людей, які опинилися в окупації та на території бойових дій.

Тисячі людей в умовах відсутності звʼязку, електропостачання та повної невідомості вимушено покидали свої домівки. Для багатьох евакуація стала справжнім пеклом, адже російські військові не дотримувалися правил ведення війни, розстрілювали як цивільні машини, так і погоджені на найвищому рівні «зелені» коридори.

Про ці злочини окупантів йдеться в епізоді «Воєнні злочини під час евакуації населення» документального циклу #КиївськийФорпост. Авторам стрічки вдалося зібрати свідчення волонтерів, врятованих, близьких та рідних постраждалих. Про те, що відбувалося на ворожих блокпостах та під час евакуації розкажуть українські рятувальники, одного з них ще в березні 2022 року викрали росіяни. Правову оцінку підготували поліціянти та юристи проєкту. Про організацію «зелених» коридорів розповів у фільмі голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«Більше ста тисяч людей нам вдалося евакуювати під час активних бойових дій на Київщині. Кожного дня з ранку до ночі, цілодобово, питання вивезення людей було номер один. Я вдячний кожному рятувальнику, кожному водію, лікарю та всім, хто долучався до цього процесу», – зазначив Олексій Кулеба.

Проєкт «Київський форпост: історія опору» виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь