В Калинівській ТГ створено Калинівський опорний заклад загальної середньої освіти

Дата: 12.07.2022 11:35
Кількість переглядів: 2507

Фото без описуНаша держава йде шляхом реформування державного устрою та сфер економіки. Процес децентралізації влади тісно пов’язаний як з реформами місцевого самоврядування, так і з реформами в галузі освіти. Одним із кроків реформування освітянської галузі є створення опорних шкіл. 

08 липня 2022 року на сесії Калинівськоїселищної ради було прийнято рішення "Про наданняя Калинівському закладу загальної середньої освіти Калинівської селищної ради Броварського району Київської області статусу опорного закладу освіти". 

Закон України «Про повну загальну середню освіту»  дає визначення: «Опорний заклад освіти - це заклад загальної середньої освіти, що має у своєму складі філії та/або здійснює підвезення здобувачів освіти, педагогічних працівників (за потреби) до цього закладу і у зворотному напрямку, а також забезпечений кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну і навчально-методичну базу, безпечне освітнє середовище та спроможний відповідно до вимог цього Закону забезпечувати здобуття на належному рівні початкової, базової та/або профільної середньої освіти на рівні державних стандартів».

Дане визначення дає право засновникам створювати опорні заклади освіти в трьох  варіантах:

1) опорна школа+ філії+ підвезення

2) опорна школа+ філії

3) опорна школа+ підвезення.

Калинівська селищна рада прийняла рішення базуючись на третьому  варіанті, оскільки, до Калинівського ЗЗСО  підвозяться діти та педагогічні працівники з чотирьох населених пунктів, а саме: сіл Скибин, Рожівка, Перемога та  Квітневе. 

Відповідно до «Положення про опорний заклад освіти» кількість здобувачів освіти опорного закладу освіти (без урахування їх кількості у філіях) повинно становити не менш як 200 осіб. Ця вимога дотримана оскільки  в Калинівському ЗЗСО навчається в цьому навчальному році 867 учнів.

Отримання статусу опорного закладу освіти дасть  можливість Калинівському ЗЗСО брати участь у проєктах, які плануються на рівні держави з метою залучення коштів для  покращення  матеріально- технічної  бази школи. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь