Ситуація по сказу в Броварському районі

Дата: 09.02.2022 10:40
Кількість переглядів: 304

Відповідно до Протоколу №1 Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Броварській районній державній адміністрації оголошена неблагополучною по сказу тварин частина території Броварського району (визначена епізоотичним вогнищем(sad)

- с. Красилівка, Калинівської селищної територіальної громади Броварського району з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами в радіусі 10 км.:

- неблагополучний пункт - с.Красилівка;

- загрозлива зона - смт.Калинівка, с.Перемога, с.Квітневе, с.Скибин - Калинівської

селишної територіальної громади Броварського району; смт Велика Димерка, с.Зоря, с.Підлісся, с.Гоголів - Великодимерської селишної територіальної громади Броварського району; с.Переможець, с.Требухів- Броварської міської територіальної громади Броварського району; с.Займище, с. Дударків - Пристоличної сільської територіальної громади Бориспільського району.

Ситуація по сказу в Броварському районі, на жаль, залишається загрозливою. В 2021 році з приводу покусів тваринами всього по району та м. Бровари за медичною допомогою звернулося 353 осіб. 280 покусів нанесли собаки, в т.ч.: собаками невідомими - 49, собаками відомими бродячими - 120; домашніми собаками- 111, котами покусано 61 осіб, в т.ч. котами невідомими - 8, котами відомими - 13, котами домашніми-40, інші звірі -11.

В 2021 році по швидкій допомозі госпіталізовано та піддано антирабічному лікуванню 56 пацієнтів, в т.ч. 25 дітей.

Для зменшення кількості хвороб спільних для людей та тварин, проводяться заходи передбачені «Комплексним планом заходів щодо попередження захворювань, спільних для людей і тварин, захворювань на іксодові кліщові бореліози (хворобу Лайма) серед населення Броварського району», в т.ч. забезпечено ЦРЛ антирабічною вакциною та антирабічним імуноглобуліном.

На даний час в Броварській районній державній лікарні ветеринарної медицини в наявності є 4888 доз вакцини «Рабістар ред», яка зберігається в холодильній камері в належних умовах, згідно настанови.

 При подвірному обході в карантинній зоні Службі державної ветеринарної медицини Броварського району терміново проводиться дощеплення собак та котів проти сказу, а також з профілактичною метою - щеплення сприйнятливих тварин до захворювання.

 Працівники Броварського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області і Броварському районному центру ПМСД проводять роз’яснювальну роботу серед населення про небезпечність сказу для людей і тварин, та про заходи боротьби з цим захворюванням, а також про відповідальність власників тварин за порушення правил їх утримання.

 Власникам тварин необхідно дотримуватись «Правил утримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах Української PCP», Затверджених Міністерством житлово-комунального господарства УPCP 17 червня 1980 року, Міністерством сільського господарства УРСР 17 червня 1980 року, Головним державним санітарним лікарем Української PCP  18 червня 1980 року».

Власники тварин повинні при покусах людей чи тварин ізолювати собак та котів, які нанесли покуси, негайно повідомити службу ветеринарної медицини та утримувати на прив’язі, або у вольєрі на протязі 10 діб, для здійснення за ними ветеринарного нагляду спеціалістами державної служби ветеринарної медицини.

 Заборонено проведення виставок, виводи собак, вивіз собак, котів та хижих звірів на період карантинних обмежень. На мисливських угіддях, оголошених неблагополучними, а також у загрозливій зоні забороняється промисловий і ліцензійний відстріл диких тварин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь