До уваги громадян, які змінили адресу реєстрації місця проживання або особисті дані!

Дата: 24.12.2021 10:43
Кількість переглядів: 252

Звертаємо увагу громадян, що в разі зміни даних (наприклад зміна місця проживання, зміна прізвища, імені, по батькові, тощо) всі фізичні особи – платники податків зобов’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних.

Внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб платників регламентовано Податковим кодексом України та Наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 «Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків».

Повідомлення фізичними особами контролюючих органів про зміну даних відбувається шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП).

Заява за формою № 5ДР або Заява за формою № 5ДРП подається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання.

Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Іноземці та особи без громадянства подають документи до територіальних органів ДПС в областях, місті Києві  або до ДПС України

Для заповнення Заяви за формою № 5ДР або Заяви за формою № 5ДРП використовються дані документа, що посвідчує особу(паспорт)  та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

При поданні Заяви фізична особа зобов’язана подати відповідному контролюючому органу документи (оригінали після перевірки повертаються) та їх копії.

Доводимо до  відома громадян, що  подати Заяву за формою № 5 ДР та Заяву за формою № 5 ДРП, отримати безкоштовні бланки заяв  та  консультацію щодо заповнення відповідних заяв  можливо у Центрі обслуговування платників  Броварської ДПІ Головного управління ДПС у Київській області(м. Бровари, вул. Київська 286).

Додатково інформуємо, що ДПС України запроваджено електронний сервіс – подання відомостей для реєстрації фізичної особи / внесення змін до Державного реєстру. Тобто, подати Заяву за формою № 5ДР можливо засобами електронного сервісу «Електронний кабінет платника» на офіційному веб-порталі ДПС України, з використанням кваліфікованого електронного підпису.

 

Броварська ДПІ ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь