Звіт виконаної робити відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Калинівської селищної ради за перше півріччя 2021 року

Дата: 20.10.2021 11:37
Кількість переглядів: 476

   

 

 

 ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

КАЛИНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БРОВАРСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Чернігівська, 20, смт Калинівка Броварського району Київської області, 07443

тел.: (04594) 78 242, факс: 79 051, e-mail: Kalynivska_selrad@ukr.net

веб-сайт: http://www.kalynivka-2-gromada/gov.ua, код ЄДРПОУ 43459903

 

 

Калинівському селищному голові

Вадиму БУЛКОТ

 

 

СЛУЖБОВА ЗАПИСКА

Про роботу відділу соціального захисту населення виконавчого комітету селищної ради для включення в загальну інформацію для Програми соціально – економічного розвитку Броварського району.

 

Рішенням Калинівської селищної ради № 154/4 –УІІІ від 29 січня 2021 року створено відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Калинівської селищної ради в кількості 6 штатних одиниць.

Структура відділу складається з – начальника відділу, двох головних спеціалістів, двох спеціалістів І категорії, які працюють на віддалених робочих місцях та робітника, що безпосередньо надає соціальну послугу догляду вдома.

10 осіб похилого віку одержує соціальну послугу догляду вдома. В період карантинних обмежень їм надано за 9 місяців 2021 року 6286 соціальних послуг.

Виконавчий комітет Калинівської селищної ради Броварського району Київської області надає субвенцію до Баришівського селищного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Баришівської селищної ради Київської області на утримання та надання послуги стаціонарного догляду трьом жителям громади. Щомісячно громада перераховує 30000 грн, станом на 1 вересня поточного року субвенції надано на суму 150000 грн.

Інших інноваційних форм надання соціальних послуг в громаді поки ще не запроваджено, але опрацьовується варіант закупівлі послуги соціального таксі.

Відділом соціального захисту населення виконавчого комітету селищної ради за 9 місяців 2021 року проводилась значна робота з надання адресної натуральної та грошової допомоги. Соціально економічних послуг надано 1741 жителям громади.

Із них надано матеріальної допомоги 36 особам постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи І категорії та вдовам померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в сумі 72000 грн.

На лікування та придбання дороговартістних ліків виплачено 659500 грн 97 жителям громади , які потрапили в складні життєві обставини, одній матері загиблого військовослужбовця в Афганістані -10000,00 грн, малозабезпеченій сім’ї на ремонт помешкання – 30000, 00 грн., двом сім’ям, потерпілим від пожежі 16000,00 грн, на поховання працездатної але не працевлаштованої особи 7000,00 грн двом заявникам.

До 8 березня 2021 року виконавчим комітетом селищної ради придбано 33 продуктових набори, які вручені одиноким непрацездатним мешканкам району.

До 9 травня  2021 року виконавчим комітетом селищної ради придбано 40 продуктових наборів, які вручено ветеранам війни, крім того ще 40 продуктових наборів до цієї ж дати вручено мешканцям громади від ПрАТ «Комбінату Тепличний» та Броварської міськрайонної організації ТЧХУ.

До Дня захисту дітей виконавчим комітетом придбано 100 подарунків та солодощів для дітей учасників АТО.

За участі ТОВ «Димерські солодощі», ТОВ «Два Млина» та Броварської міськрайонної організації ТЧХУ роздано 460 пасок людям, які потрапили в складні життєві обставини,  також 30 особам хлібобулочні вироби.

МБФ «Давай допоможемо» надав 200 продуктових наборів, які роздані пенсіонерам та людям з інвалідністю. Також помісні церкви та релігійні організації надавали допомогу продуктами.

ПрАТ Комбінат «Тепличний» виділив 79 наборів з овочів, які вручені учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ІІ категорії.

Християнською церквою «Філадельфія» м. Києва надано 310 продуктових наборів для малозабезпечених людей, із них вручено 100 до Дня людей поважного віку та 10 до Дня захисника Вітчизни.

Всім довгожителям громади до дня народження вручаються подарунки та квіти – 22 особам.

При відділі соціального захисту населення виконавчого комітету селищної ради створено банк одягу для малозабезпечених жителів району та пункт прокату реабілітаційних засобів.

Відділом соціального захисту населення виконавчого комітету селищної ради разом з міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України проводилась при банку одягу благодійна ярмарка одягу,  послугами якої скористались 199 людей, речей роздано 740 одиниць.

Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України надавала допомогу у формуванні продуктових наборів, які закуповувались за рахунок коштів місцевого бюджету та надавались благодійниками, закуповувались до кожного набору соки, солодкі напої, чай, майонез. Окрім того організація передавала ліки більше 200 одиниць – для зняття спазмів, протизапальні та інші, які передані медичним амбулаторіям громади.

ТЧХУ подаровано громаді один новий велосипед загальною вартістю 2370,60грн для працівника відділу соціального захисту населення виконавчого комітету селищної ради в селі Рожівка.

В рамках проведеного в громаді місячника «Милосердя»  дітьми Калинівського ЗЗСО зібрано 481кг овочів та фруктів та 33 літри маринованих овочів, які передані 26 людям похилого віку, яким надається послуга стаціонарного догляду ВГО «ДОПОМОГА» в селі Скибин.

Візок для людей з інвалідністю видано одній особі через пункт прокату реабілітаційних засобів.

Виконавчий комітет селищної ради відшкодовує вартість реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю міському центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Броварської міської ради та «Мозаїці» за 15 дітей. Відшкодовано 222300грн. 

Виконавчим комітетом селищної ради затверджена Програма по відшкодування перевізникам на автомобільному транспорті вартості проїзду пільгової категорії населення. За 9 місяців поточного року проведено відшкодування на суму – 76514грн

Через місцеву Програму «Турбота» за 9 місяців поточного року відшкодовано:

  • коштів на відпуск ліків для дітей з інвалідністю, онкофорих та хворих на рідкісні захворювання, та на відпуск безкоштовних та пільгових рецептів при амбулаторному лікуванні – 125326 грн, 12229 грн.

  • коштів на придбання санаторно – курортних путівок для учасників АТО – 19476 грн;

  • коштів на відшкодування пільгового проїзду на залізничному транспорті 7062 грн;

  • коштів на надання пільг з оплати послуг зв’язку пільговим категоріям громадян – 7002 грн;

  • коштів на відпуск знеболювальних ліків для онкохворих – 27482 грн

На відпуск препаратів інсуліну для інсуліно залежних хворих виплачено коштів місцевого бюджету 47612 грн, обласного бюджету 303611 грн. для 66 жителів громади.

На стоматологічні послуги пільговим категоріям населення громади відшкодовано 48454 грн. за рахунок коштів місцевого бюджету та 2081 грн. за рахунок коштів обласного бюджету Чорнобильського фонду.

Виконавчий комітет селищної ради надав фінансову підтримку Броварській міськрайонній організації ТЧХУ в сумі 105000,00 на рік на конкурсній основі.

Відділом соціального захисту населення виконавчого комітету селищної ради прийнято від мешканців громади 551 пакет документів, які передані для нарахування до управління соціального захисту населення Броварської РДА, із них – 326 субсидій, 213 допомог, 12 пільг. В інформаційній системі «Соціальна громада» опрацьовано та передано до УСЗН Броварської РДА 285 справ.

Із коштів місцевого бюджету виплачено 21630 грн 10 громадянам компенсаційні виплати за надання послуг догляду за людьми старшими 80 років та людьми з інвалідністю.

Загалом відділом соціального захисту населення виконавчого комітету селищної ради прийнято на робочих місцях та з виїздом за місцем проживання заявників 2292 осіб.

По фактам домашнього населення було здійснено 4 виїзди відділом разом із поліцією, вивчено обставини та проведено профілактичні бесіди, окрім того разом із службою в справах дітей виконавчого комітету селищної ради було здійснено 18 виїздів до сімей, які потрапили в складні життєві обставини, проведено профілактичні бесіди, надана натуральна допомога.

 

З повагою.

 

 

Начальник відділу соціального

захисту населення

виконавчого комітету селищної ради                                    Тетяна КОЗЬМЕНКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь