23 квітня у Калинівці вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 23.04.2021 16:21
Кількість переглядів: 368

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

23 квітня 2021 року в приміщенні КЗ «Центр культури та дозвілля» Калинівської селищної ради Броварського району відбулися пам’ятні заходи, пов’язані з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

У заходах взяли участь виконувач обов’язків голови Броварської районної райдержадміністрації Павло Проскочило, керівник апарату райдержадміністрації Андрій Супрун та заступник голови Броварської районної ради Валентина Шульга, калинівський селищний голова Вадим Булкот та актив громади.

Розпочалися пам’ятні заходи з виступу учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, що мешкають на території Калинівської територіальної громади, які поділилися спогадами про трагічні події кінця квітня 1986 року. Від громадської організації «Чорнобильський Спас», зі словами, сповненими спогадами тих подій, виступив її голова Яків Скопич та учасник ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС Валентин Недашківський.

Зі словами вдячності до ліквідаторів звернулися представники райдержадміністрації, районної ради та Калинівської територіальної громади. Усі присутні зійшлися у твердій позиції, що потрібно максимально докладати зусиль, щоб подібного лиха планетарного масштабу, якою стала аварія на Чорнобильській атомній електростанції, ніколи не повторилося.

Учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків за проявлену мужність, самовідданість та професіоналізм відзначили Почесними грамотами Броварської райдержадміністрації із врученням цінного подарунку. Це учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2 категорії Валентин Вікторович Недашківський та Мирослав Васильович Яніцький.

Під час пам’ятних заходів присутні відвідали тематичну виставку дитячих малюнків «Розщеплені на атоми», а також документальну фото-реконструкцію подій 26 квітня 1986 року «Чорнобиль забуттю не підлягає».

На завершення пам’ятних заходів учасники поклали квіти до тематичного меморіального комплексу у селищі Калинівка.

Заходи пройшли з дотриманням усіх карантинних норм.

Щира подяка тим, хто проявив мужність і, не шкодуючи свого життя, став у ті далекі часи на рятування своїх співвітчизників та їх майбутнього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь