Щодо переваг застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій

Дата: 13.04.2021 13:53
Кількість переглядів: 997

Протягом  2021 року суб’єктами господарювання  Броварського району, для забезпечення ведення господарської діяльності,  здійснюється  щомісячна реєстрація понад  40  реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та  близько 130 книг обліку розрахункових операцій. 

Разом з цим нагадуємо, що Законом України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» передбачено запровадження програмних РРО.

Зокрема, цим Законом передбачено можливість бізнесу використовувати замість традиційних касових апаратів спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій – програмні РРО. Таку програму можна встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон заощадивши кошти на придбання традиційних РРО та їх обслуговування.

Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО.

Реєстрація програмного РРО(далі - ПРРО) здійснюється використовуючи можливості сервісу «Електронний кабінет» (вхід за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua). 

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316602).

ДПС надає інформаційну підтримку щодо реєстрації та застосування ПРРО. Нормативні та інструктивні документи  щодо застосування ПРРО  розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.

Інформацію щодо  реєстраційної процедури РРО/ПРРО платники податків Броварського району можуть отримати за телефоном (04594) 4-68-71.     

 

Броварський сектор організації роботи

організаційно - розпорядчого управління ГУ ДПС у Київській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь